Idioms And Phreses - English For Govt Exam Preparation - 2

Share:


Please Comment Below your Opinion/ Suggestion / Awards

11. The police has to collect a lot of evidences before they could _________________________
a.) catch him. 
b.) beard the lion in his own den 
c.) buckle down
d.) dig in his heels
ANSWER : beard the lion in his own den
12. The arrival of MS Dhoni at the event ________________________ among the cricket lovers.
a.) created an uproar
b.) bounced off the walls
c.) caused the stir
d.) electrified the environment
ANSWER : caused the stir
13. The coach was sure about his student making it to final 13 as he was always willing ____________________________.
a.) to go the extra mile
b.) work hard
c.) work through nights
d.) work till perspiration
ANSWER : to go the extra mile
14. I did not like Pizza initially. It’s _______________________________.
a.) an acquired taste for me. 
b.) a junk food
c.) a foreign food
d.) foreign to India
ANSWER : an acquired taste for me.
15. He was keen on getting the land registered in his name and kept ------all week.
a.) pleasing his father
b.) buttering up his father
c.) polishing his father
d.) talking to his father
ANSWER : buttering up his father
16. My dad loves my son a lot. He is __________________.
a.) an apple of his eye
b.) a star of his eye
c.) his weakness
d.) his heart
ANSWER : an apple of his eye
17. The child is quite intelligent. English exam was ___________ for him.
a.) very easy
b.) like butter
c.) a piece of cake
d.) nothing
ANSWER : a piece of cake
18. The children had messed the house but they made sure that it was ___________________ before their parents returned.
a.) absolutely clean
b.) in apple-pie order
c.) absolutely well arranged
d.) shining like glitter
ANSWER : in apple-pie order
19. I still haven’t got the job, I was promised. I think the agent is _________________________.
a.) leading me up the garden path
b.) making fool of me
c.) playing a trick
d.) deceiving me
ANSWER : leading me up the garden path
20. The actor is born with __________________. He has been maintaining his garden himself since so many years.
a.) green fingers
b.) an affinity towards plants
c.) a love for nature
d.) god’s gift for plants
ANSWER : green fingers

No comments

Drop us a line and let's get to know each other

Note: Only a member of this blog may post a comment.